Alvast een paar vragen en antwoorden

Wat denk je?

 

Weet je het antwoord op de vragen hieronder? 

 

1. Is je brein actiever tijdens je slaap of tijdens tv-kijken?

2. Waarom huilen vrouwen vaker dan mannen?

3. Waarom huilen mannen vaker als ze ouder zijn?

4. Wat weegt zwaarder? Het brein of het hart?

5. Kun je iets doen om Alzheimer te vertragen of te voorkomen?

 

 

Antwoorden:

1. Tijdens je slaap

2. Vrouwen hebben een hogere concentratie prolactine, het hormoon dat de melkproductie maar ook huilen stimuleert.

3. Mannen produceren naarmate ze ouder worden steeds minder testosteron. Daarom zijn oudere mannen vaak emotioneler dan jonge mannen.

4. Het brein weegt drie keer zoveel als het hart.

5. Onderzoek aan de universiteit van Oxford toonde aan dat het innemen van voedingssuplementen met vitamine B6, B12 en foliumzuur de ziekte in het beginstadium kan vertragen. Patiënten kregen een hoge dosis. Maar er zijn natuurlijk meer adviezen te geven. Je leest ze in het boek.

Een uitgebreidere versie lees je in het boek zelf en nog duizenden andere feiten. Mooi boek om cadeau te geven (en zelf te hebben)! Nu ook in het Engels verkrijgbaar! En het stond wekenlang in de top 5 van meest verkochte boeken bij de uitgever.

In dit boek vind je een greep uit de vele wetenschappelijke publicaties die we in de loop der jaren hebben gelezen over psychologische onderwerpen, voeding, het brein en zaken die er tegenaan schurken. Nuttige, grappige, waardevolle en interessante weetjes die je aan het denken zetten en kunnen helpen. We hebben het aangevuld met eigen waarnemingen en visies. Je kan beginnen met lezen waar je wilt. We hebben de weetjes onder een grote hoeveelheid rubrieken gerangschikt. We hopen dat het boek je inspireert, aan het denken zet, energie geeft en dat je er gewoon veel plezier aan beleeft. Het boek is nu ook in het ENGELS verkrijgbaar!