Ben Bouter

Theater Orpheus Apeldoorn
Opweg naar The London Book Fair...

Zo maar wat weetjes

Openluchtvoorstelling tijdens schoolweek

Ik ben geboren op 15 juli 1948 in het toen nog landelijke Nootdorp. Volgde de lagere en middelbare school in Delft en later Rotterdam, deed toelatingsexamen voor de toneelschool en slaagde, liep een jaar mee bij het Nieuw Rotterdams Toneel en maakte zo kennis met acteurs als Ko van Dijk, Eric Schneider, Pieter en Luc Lutz, Lies Franken en Richard Flink.

Werkte als tekstschrijver, werd redacteur, hoofdredacteur en later directeur bij een uitgever van boeken en publiekstijdschriften. Werkte als verkoopdirecteur bij een groot farmaceutisch bedrijf voor natuurlijke (genees)middelen en werd directeur en mede-eigenaar van een uitgeverij. Ik bedacht een tv-programma voor de Avro, schreef stukjes voor Margriet en voor een radioprogramma voor jongeren en schreef een aantal boekjes over uiteenlopende onderwerpen, soms onder pseudoniem, die in grote oplagen als bijlagen bij tijdschriften verschenen.

Vanaf de lagere school schreef ik samen met een vriend al toneelstukjes die we elke week opvoerden voor de klas.

Ik woonde in Nootdorp, Rotterdam, Maassluis, Landgraaf, Soest, Epe en opnieuw Soest. Sinds 2006 woon ik met Marise, mijn vrouw, in Spanje. We kregen samen drie kinderen en hebben twee kleinkinderen.

Er zijn inmiddels zeven boeken van mij verschenen, waaronder vier romans. De recensies zijn vrijwel allemaal lovend. Ik overdrijf niet, kijkt u zelf maar bij het boek van uw keuze.

5 uur show met Viola Holt.
Lezing over mijn boeken. Feest!
Lezing voor select gezelschap.
(Op de voorgrond) Tijdens de middelbare school.
Voordragen van gedichten ruim 50 jaar geleden.
Lezen, wat een enorme rijkdom.
We wonen midden tussen de wijngaarden van Spanje. Nu even onzichtbaar door de winterse ochtendmist.
Lezingen over mijn boeken, ik doe het graag.