Waargebeurd verhaal.

'Bouters beste boek'; 'kon niet stoppen met lezen'; 'fascinerend boek'; 'briljante verteller'; 'adembenemend'; 'in een ruk uitgelezen'.

Roman 248 pagina's met historische foto's

Een recensent schreef o.a.: 'De prachtige beschouwingen van Bouter geven inzicht in het gedachtegoed van hen die een bepaalde religie aanhangen. Een briljante verteller.'

Een ander schreef: 'Een boek dat enorme indruk maakt en lang na blijft werken. Het verhaal is verbijsterend en adembenemend...Het draait om de jonge Johannes en zijn drang om de waarheid rond de arrestatie van David boven tafel te krijgen...We lezen prachtige discussies die Johannes voert over het geloof. Het zijn fascinerende en leerzame gesprekken.' 

 Recensie Leestafel

RECENSIE LEESTAFEL
Landgoed van Heydrich zoals ik het aantrof toen ik het met David bezocht. Het manuscript is intussen door twee recensenten gelezen. 'Het verhaal is verbijsterend en adembenemend. Ben Bouter heeft een huzarenstukje geleverd door allerlei verbanden te leggen tussen oorlog, geloof, geweld en menselijk handelen', schreef een van hen. Later meer...
David, (mijn vader) vlak voordat hij werd gearresteerd.
Recensie HTC deel 1
Recensie HTC deel 2

Recensie Nederlandse bibliotheek

Johannes is de zoon van de strenggelovige Jaap Smolders en zijn vrouw Anja. Als Johannes steeds meer vragen gaat stellen over het geloof, stelt Jaap dit niet op prijs. Johannes en Anja vragen zich steeds vaker af of Jaap 'fout' is geweest in de oorlog.

 

Door het verhaal heen loopt het verhaal van de geschiedenis van Reinhard  Heydrich en zijn vrouw Lina. Heydrich kreeg de bijnaam 'slager van Praag'. Deze verhalen komen samen als Johannes samen met zijn halfzus in Praag is en een van de ex-gevangenen ontmoet die op het landgoed van de Heydrichs heeft gewerkt. 

Mooie roman van Bouter (1948). De plot is goed opgebouwd En de personages worden mooi uitgediept. De wisselende verhaallijnen zorgen soms voor wat verwarring. De spanning wordt echter mooi opgebouwd.

 

Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en zet aan tot nadenken. Met enkele zwartwit-foto'. Dit is de vijfde roman van Ben Bouter.

 

Susan Gosselink